Odp: Moja/e recenzja/e
Rajd na Berlin: Cień Stalingradu
City interactive kto nie zna tego studia która raz na 3 miesiące wrzuca do kiosku swój tytuł.Po dobrych częsciach Mortyra i terrorist takedown 2.Studio ulepszyło zakupiony silnik Jupiter ex która wcześniej była wykorzystana miedzy innymi w fear.silnik bardzo dobrze sprawdza sie w ciemnych małych pomieszczeniach.Ok dzisiaj prezetuje Rajd na berlin gra ukazała sie 20 marca 2009.Już na samym początku twierdzam że tytuł ma niskie wymagania sprzetowe.Przed wykupieniem tego tytułu sprzyłamiem dużo kontrowersji gra spragiatowała pudełko z call of duty 2.Pudełko mogliscie miec przyjemność zobaczyć w clicku.Dobrze więc scenariusz jest taki sierpień 1942 rok. Nazisci
Zawładneli połowe europy.I planują atak na związek radziecki.Niemcy wykorzystują niekonwencjonalną technologię. Głównym celem jest miasto stalingrad.Wcielamy sie agenta wrzuconego na wschodni front.Naszym zadaniem jest ocalenie miasta.Nie jest to może odkrywcze ale fabuła jest na plus.Niestety po raz kolejny jest tylko 8 misji.I tym samym gre mozemy skończyć w około 4 godziny to za mało nawet jak na produkt który mozemy kupić w kiosku.Kolejnym minusem są lokacje w którym wrażenie miałem że w przeszłych produkcjach z city już widziałem jak choćby terrorist takedown,code of honor 2 czy mortyr.Dużym plusem jest ładowanie poziomów które zaledwie trwają 10 sekund.Kolejnym plusem są nasi przyjaciele któzy nam pomagają choć liczba ich to 2 to ich inteligencja wystarcza żeby sie rozprawić z innymi.Własnie inteligencja to też kolejny plus choć trudno sie dziwic to zasługa silnika która była wykorzystywana jak już pisałem na sym początku fear.Ostatnimi plusami gry to akcenty żołnierzy,i bonusowa gra Combat Wings: Battle of Britain.Czy słyszeli państwo o potyczkach multiplayerze.Nie no własnie ja też nie słyszałem bo multiplayera niestety zabrakło w fps lub gra oparta na drugiej wojnie światowej to już standard niestety tu nie.Rajd na berlin jest grą poprawną i choćby gra nie może konkurować z takimi tytułami jak medal of honor czy call of duty to mozna zagrać lecz ta gra jest tylko dla maniakach gier o typie drugiej wojnie światowej.Czas na plusy i minusy
Plusy
-Fabuła
-cena
-inteligencja
-muzyka
-akcenty wrogów
-bonusowa gra
Minusy
-Bugi
-krótka
-brak trybu sieciowego
-plagiat pudełka z call of duty