Odp: Moja/e recenzja/e
Dzięki Jedi za wytknięcie błędów, część poprawiłem, ale warto zauważyć że to moja druga recenzja ;P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki Jedi za wytknięcie błędów, część poprawiłem, ale warto zauważyć że to moja druga recenzja ;P
Jak na 2 recenzję to bardzo dobrze.
Heh troche już ją oszlifowałem
A tak pozatym, żeby temat był popularniejszy wklejcie link do podpisu
PS. Jackie240 zniechęciłeś mnie do dokończenia swojej recenzji przez użycie terminu "n00by". Tak możesz pisać w grach MMO albo w CSie, ale nie w recenzji, bo być może urazisz tym słabszych graczy.
poZdro for 4ll
Ostatnio edytowany przez Karol633 (2009-05-24 12:54:22)
Karol633
Dzięki za upomnienie, obiecuję, że już nigdy nie będę w recenzji pisał "n00b" ![]()
Tekst poprawiony, możesz skończyć czytać ![]()
Jacku (Jackie240) Dobra recenzja, 8/10 jest pare źle ułożonych zdań, ale nie rzucają się w oczy. poZdro
PS. Co tak mało osób moją recke ocenia? ;P
Ostatnio edytowany przez Karol633 (2009-05-05 16:44:06)
Sorry dopiero przeczytałem. Jak na drugą recke to bardzo dobrze 9/10.

Karol bardzo dobra recenzja
8/10
jackie240 też bardzo dobra recenzja 7/10
PS Jakie macie rady dla początkujących ?
Pisz w wordzie, przeczytaj cały tekst zanim go wstawisz, opisuj wszystkie aspekty rozgrywki i jeszcze raz przeczytaj tekst który napisałeś.
PS Zawsze bądź nastawiony na krytykę.

I pisz zdania dłuższe niż 3 słowa...
Nie pisz na siłe i jak nie masz weny
I bądź taki jak Karol633 i ja xD ![]()
Do Wszystkich Panów piszących recenzje!
Rzecz pierwsza: napiszcie no Panowie drodzy, ile Wy macie lat.
Sprawa druga: o ile zdzierżyć można błędy ortograficzne w postach 'ot-takich-zwyczajnych', to już gdy porywacie sie na pisanie recenzji, to wypadałoby choć raz porządnie swój tekst przeczytać i poprawić błędy, bo jeśli chcecie COKOLWIEK w tej materii, jaką jest pisanie publiczne osiągnąć, to wpierw ortografię poćwiczyć należy... wiem, wiem... smęcę i nudzę... ale póki co korekty nie macie, a żaden szanujący się admin serwisu o grach komputerowych nie zaciekawi się recenzją, gdzie roić się będzie (albo choć będą nagminne) błędy tak ortograficzne, jak interpunkcyjne czy stylistyczne... To, że zdanie jest długie na trzy linijki w Wordzie, nie oznacza wcale, że jest dobrze skonstruowane...
To takie rady na początek...
Pozdrawiam, powodzenia życzę!
Ja mam 13 lat. Poprawione recenzje znajdują się w zinie dla którego piszę teksty.

Mam 14 lat
Recenzje pisze w Wordzie, więc o błędy ortograficzne się nie martw, to raz. Po drugie, błędy stylistyczne się zdarzają, jednak jak pisze recenzje, to czytam ją z 3 razy, po czym po opublikowaniu po kilku radach poprawiam jeszcze ją. Pozatym każdy poważniejszy recenzent zaczynał od takich recenzji. poZdro
Recenzja UberSoldier 2:
http://pccentre.pl/article/show/UberSoldier_2/id=17211

Ostatnio edytowany przez MTS (2009-05-08 16:46:34)
jackuzzi a ty gdzieś piszesz że jesteś taki mądry?
Daj spokój Jedi. Odpuść. Niech się cieszy i ma satysfakcję.

Kurczę, jak ja was ludzie nie rozumiem! Po raz drugi z ust Jedi słyszę tekst w stylu ''a ty gdzieś piszesz że jesteś taki mądry?''. No kurczę nie trzeba być Adamem Mickiewiczem, nie trzeba mieć dyplomu UW, żeby wiedzieć cokolwiek o budowie języka polskiego! Jeśli ktoś chce wam coś mądrego powiedzieć to czemu go od razu odrzucacie i uznajecie za niemądrego? Dzięki takim jak on wasze recenzje są coraz lepsze!
Rzeczywiście Karol633 Word poprawia błędy ortograficzne, ale stylistycznych już nie. I chyba tutaj-jak to powiedział Lance Armstrong-jest pies pogrzebany. Ja również radzę ci(podobnie gość, co się cieszy i ma satysfakcję), przeczytać kilka razy swój tekst, bo jest w nim masa błędów. Wstęp jest do całkowitej poprawy, bo nie wiele można zeń odczytać. Poza tym tego Ci Word nie odczytał?: ''wykonywanię'', ''podróżowanię'', ''ale ilość strzałów jest uzależniony od ilości punktów akcji'', ''i widzimy czy pociski trafił wroga''. W kilku miejscach też brakuje przecinków, a zdania są ułożone nie logicznie. Aby poprawić jakość swoich tekstów pisz, a co ważniejsze czytaj dużo książek czy gazet(potwierdzone przez Gregoriusa|CDA
).
PS Od razu mówię: piszę gdzieś! ![]()

Jedi, właśnie dzięki takim uwagom stajesz się lepszy. Nie bierz tego do siebie jako przechwalanie się drugiej osoby, ale jako celne uwagi.
Gaross, dzieki Ci za wytknięcie paru błędów, lecz jak człowiek czyta pare razy recenzję to już nie zwraca uwagi na mniejsze błedy. Pozatym, od tego jest zawsze korekta, a jeśli takowej nie ma, to są właśnie tacy jak ty, którzy wytkną te "mistejksy", po czym zostają one poprawione ;P. poZdro
Obecność korekty (czy kogoś w tym rodzaju) NIE ZWALNIA Z OBOWIĄZKU CZYTANIA WŁASNYCH TEKSTÓW!!!!!

Gra potrafi nieźle wkurzyć.
Nie polecam!

Jeszcze bardziej brudny "Brudasek"!
Ostatnio edytowany przez MTS (2009-05-11 17:49:11)
Obecność korekty (czy kogoś w tym rodzaju) NIE ZWALNIA Z OBOWIĄZKU CZYTANIA WŁASNYCH TEKSTÓW!!!!!
Ekhem...
(..)lecz jak człowiek czyta pare razy recenzję to już nie zwraca uwagi na mniejsze błedy(..)
@up
MTS naprawdę jesteś bardzo dobry ,ale się nie dziwie, pełno recenzji dla większego zinu
Recenzja Far Cry 2:
http://pccentre.pl/article/show/Far_Cry_2/id=17214
Gra potrafi nieźle wkurzyć.
Nie polecam!
E tam. Fajna jest i fajnie się w nią gra. Może napiszę tutaj (nie do zinu) recenzję. Długą, rozbudowaną, ciekawą ![]()
Recenzja Flower:
W ciężkich czasach, kiedy na świecie panuje kryzys, człowiek oszczędza na wszystkim. Ludzie chodzą zamyśleni, co będzie jutro, czy złotówka znowu spadnie, czy może podskoczy do góry. Ile jeszcze firm upadnie i ile banków zbankrutuje. Ja jednak odradzam oszczędzanie na jednym: grach. A szczególnie na takich jaką jest Flower, ponieważ to gra stworzona idealnie na czasy kryzysu: odstresowująca, relaksująca, kojąca czarne myśli. Co jest w niej takiego magicznego? Zapraszam do recenzji.
Jeśli miałbym wybrać najbardziej oryginalną grę pierwszego kwartału 2009 roku, bez namysłu wskazał bym Flower. Gra opowiada o marzeniach zeschłych, zwiędłych kwiatów. Tym marzeniem jest, aby ponownie stać się pięknym, kolorowym, dojrzałym. I w osiągnięciu tego celu musi pomóc im gracz.
Każdy poziom rozpoczynasz jako pojedynczy płatek na wietrze, którego zadaniem jest „uleczyć” zeschłe pola i łąki, a to dzięki zbieraniu coraz więcej różnorodnych, kolorowych listków. Kiedy uda ci się zebrać wszystkie kwiatki, pojawia się sekwencja przypominająca te z Prince of Persji, kiedy Elika uleczała zepsute krainy.
Głównym „bohaterem” gry jest wiatr. To przy jego pomocy zbieramy płatki kwiatów. Sterujemy nim za pomocą zaledwie jednego przycisku. A to dlatego, że różne skręty wykonujemy za pomocą ruchów samym padem. Pokazuje to pełne możliwości SIXASISA. I właśnie dzięki temu jest ono tak banalne, że wymaga minimalnego nakładu sił ze strony gracza.
Oprawa audiowizualna jest w tej grze genialna. Szczególne grafika prezentuje pełne możliwości PS3. Są widoczne takie szczegóły, jak każde źdźbło trawy czy nawet różne rozmiary samych kwiatków! A temu wszystkiemu towarzyszy piękna, spokojna muzyka. Jest to największy atut tej produkcji.
Zdecydowane polecam Flowera, ponieważ jak już napisałem, jest ona oryginalna, pomysłowa i relaksująca. Świetnie będą się przy niej bawić maluchy, nastolatkowię, studenci, zapracowani dorośli czy nawet emeryci. Gra powinna zadowolić również łowców trofeów, ponieważ jest ich trochę do zdobycia. Jeśli nie wiesz co kupić na PlayStation Store, w pierwszej kolejności pomyśl o Flowerze.
Plusy:
-Oprawa audiowizualna
-Radość oraz relaks płynący z rozgrywki
-Oryginalność
-Dla każdego
Minusy:
-Właściwie nie stwierdzono
Ocena: 10/10
Najlepszy sposób na wydanie 29 zł. Gorąco polecam wszystkim posiadaczom PS3.
Ostatnio edytowany przez Karol633 (2009-05-24 20:20:33)
Posty [ 76 do 100 z 282 ]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB